Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017. godine.

                                     

Vinistra je svojim velikim doprinosom svakako utjecala na ovu prestižnu nagradu, osnovana 1994. godine u cilju pružanja stručne pomoći članovima, boljeg povezivanja proizvođača, zastupanja njihovih interesa,te njegovanju i održavanju tradicionalnih običaja vezanih uz vinarstvo

Kao punopravni član Vinistre nalazi se i Agrolaguna, sa svojim brendom Vina Laguna .

„ Ranijih su godina vinskim regijama bile proglašene donja Austrija, Montsant i Priorat u Španjolskoj , Napa i Sonoma u SAD-u, ove se godine zbog klimatskih posebnosti , prekrasnog krajolika i iznimnih vina koje proizvode istarski vinari, Istra nametnula kao logičan izbor za vinsku regiju godine“ , priopćeno je u nedjelju iz Vinistre.

Na svečanosti u Poreču u subotu navečer predstavili su se brojni istarski vinari među kojima i Agrolaguna , Franc Arman, Benvenuti, Cattunar , Coslovich , Demark, Dobravac, Fiore vina, Geržinić, Kabola , Monte Rosso, Pilato , Pjenušci Peršurić , Ritoša, Rossi, San Martino i Trapan.

„Veliko je to priznanje za našu regiju, koja dodatno jača imidž turističke a i vinske regije s ciljem bolje promocije istarskih vinara, a posebno naših vina Vina Istria koja su nagrađena s mnogobrojnim svjetskim priznatim odličjima. Ova će nam nagrada sigurno pomoći u nastupima na svjetskim tržištima. Drago nam je da je jedna od vinskih destinacija bio i naš podrum u Poreču gdje su gosti iz udruge ljubitelja vina imali priliku probati sva naša vina, ekstra djevičanska maslinova ulja Ol Istria i istarske sireve Špin .“ Kazala je Suzana Diklić, voditeljica marketinga Agrolagune.