Pet zlatnih medalja i nagrada „Consumer Choice“ za crna vrhunska Vina Laguna Festigia na Emozioni dal Mondo ocjenjivanju u Italiji

Crna vrhunska Vina Laguna Festigia nastavljaju osvajati medalje na velikim međunarodnim ocjenjivanjima vina. Nakon sjajnog uspjeha ovih vina na natjecanju International Wine Challenge (AWC Vienna) u Austriji, crna Vina Laguna osvojila su pet zlatnih medalja na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina koje je od 16. do 18. listopada održano u Bergamu u Italiji.

Zlatne medalje, među 207 vina iz 21 zemlje svijeta, osvojila su Vina Laguna Festigia Castello 2012., Vina Laguna Festigia Merlot 2010., Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011., Vina Laguna Festigia Merlot 2012. te Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2010. Također, važno je istaknuti kako je Vina Laguna Festigia Castello 2011. osvojilo prestižnu nagradu „Consumer choice“.

Vina je kušalo i ocjenjivalo čak sedam degustatorskih komisija s po 12 članova, a među ocjenjivačima su bili i predstavnici Hrvatske, prof. Ivan Dropuljić i Željko Suhadolnik.

Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana. Vina Laguna Festigia Castello je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha, iz vinograda na istarskoj crvenici s najboljih položaja na kojim se uzgaja pojedina sorta. Vina Laguna Festigia Merlot, vrhunsko je suho crno vino sorte merlot iz vinograda Devići, gdje prilično kamenita, srednje duboka i topla crvenica. Položaj je iznimno osunčan tijekom dana, ali i sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja.

Crna Vina Laguna su podatna i mekana, dugotrajnog okusa, te karakteristične istarske svježine i elegancije. Stoga su idealan izbor uz mesna pečenja ili zrele sireve. To su vina za istarski banket.