Tim enologa Vina Lagune kreativna je skupina talentiranih individua usmjerenih prema zajedničkom cilju: kontinuiranom povećanju kvalitete vina uz očuvanje duha moderne Istre – lakoće postojanja u Istri.

Antun Gavranić

Pobornik je filozofije da se vino stvara u vinogradu. Tim se stajalištem naglašava učinak prirode u stvaranju zrelih zdravih grozdova koji omogućuju proizvodnju najboljih vina. U vinogradu boravi što više može, brižno njeguje vinovu lozu, proučava i kuša, unapređuje razvoj loze. Kada se u vino „rodi“ u podrumu, ono se samo dovršava, u njemu se zaokružuje ono što je dobra berba dala. Takav odnos prema vinu istodobno je tradicionalan, ali i vrlo moderan, uz prelijevanje iskustva malih obiteljskih vinarija u najveću istarsku vinariju – i proizvodeći vino koje očarava lakoćom postojanja u Istri.

Miroslav Latal

Uživa u blagodatima vinograda Vina Laguna tražeći optimalne uvjete proizvodnje kroz različiti istarski terroirs, bez obzira na to je li riječ o autohtonim ili svjetskim sortama. Iako je preporodom istarskog vinarstva početkom milenija učinjeno mnogo, najbolje berbe i najbolja godišta još uvijek su pred nama. Kontinuirano traži svježa i pitka, a istodobno kompleksna vina s izraženom osobnošću. Užitak u njima užitak je lakoće postojanja u Istri.

Milan Budinski

Vjeruje da ljudi uključeni u stvaranje Vina Laguna istodobno stvaraju povijest putem svojih vina: dugogodišnja tradicija povezana s modernim pristupom, uzorno podignuti i njegovani vinogradi i marketinški pristup usmjereni su na privlačenje vinoljubaca širom tržišta. Izazov vidi u izgradnji piramide kvalitetnih vina, od svježih, živahnih vina za svakidašnju potrošnju pa do iznimnih, kompleksnih vina za vinske znalce – sve po pristupačnim cijenama. Milan vjeruje da Vina Laguna mogu postati predvodnicima hrvatskoga vinarstva na domaćem tržištu i u inozemstvu iskazujući lakoću postojanja u Hrvatskoj.