Svečanom prezentacijom u wine baru Dobra vina u Green Gold centru u Zagrebu, predstavljene su nove berbe Vina Laguna.

Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune d.d. i Miroslav Latal, enolog Agrolagune predstavili su nove berbe Vina Laguna; Cabernet Sauvignon Rose 2012., Malvazija 2012., Festigia Malvazija 2012., Festigia Cabernet Sauvignon 2010., Festigia Castello 2011. i Muškat žuti 2012.

Ovom prigodom organizirana je večera od 5 sljedova u kojoj su servirane delicije kuhinje Dobra vina uz nova vina. Također, osim u vinima, prisutni su uživali i u ekstra djevičanskim maslinovim uljima linije Ol Istria i sirevima Laguna iz asortimana Agrolagune.

Malvazije berbe 2012. su svježe i elegantne karakterističnih cvjetno – voćnih aroma i namijenjene su svima koji uživaju u laganim i pitkim vinima. Castello i Cabernet Sauvignon linije Festigia su bogata i slasna vina kompleksnih voćnih i začinskih aroma i idealna pratnja za razne mesne delicije.

Dolaskom proljetnih i ljetnih temperatura moći ćete se rashladiti Vina Laguna Cabernet Sauvignon Roseom, izrazito osvježavajućeg i voćnog okusa. Muškat žuti je lagano, svježe i izrazito aromatično vino prikladno uz desert ili samostalno.

U Agrolaguni, iz koje dolaze vino, maslinovo ulje, ovčji i kravlji sir potvrđene kvalitete, posljednje tri godine posebna je pažnja posvećena kvaliteti malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime. U suradnji s vrhunskim stručnjacima, unaprijeđena je kvaliteta ove poznate istarske sorte, te je malvazija Vina Laguna dospjela u sam svjetski vrh po kvaliteti, što je i generalna odlika branda Vina Laguna. Dokaz izvrsnosti su brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim natjecanjima koja su Vina Laguna osvojila u kratkom periodu postojanja branda.