U vinogradima Agrolagune održano svečano predstavljanje nove, redizajnirane linije Vina Laguna

Jučer je u Poreču, u prekrasnom ambijentu Vidikovca vinograda Agrolagune, održano svečano predstavljanje nove, redizajnirane linije Vina Laguna. Uzvanike je dočekala istarska glazba i delicije, a prigodnim su ih govorima pozdravili potpredsjednica Uprave Agrokora, Ljerka Puljić i predsjednik Uprave Agrolagune, Goran Kramarić.

Ulaskom Agrokor koncerna u vlasničku strukturu Agrolagune, u tvrtku je uloženo preko 25 milijuna eura, čime je Agrolaguna postala najveća poljoprivredna kompanija u Istri. Uređeno je i obnovljeno preko 500 ha vinograda, izvršena kompletna tehnološka rekonstrukcija podruma i punione. Uređena je i 7 km dugačka vinska cesta Vina Laguna, izgrađen je Vidikovac u vinogradu u Funtani, te kušaona vina. Ulaganjima su omogućeni vrhunski uvjeti za proizvodnju najkvalitetnijih vina, ulja i sireva, čime je Agrolaguna postala novo atraktivno turističko odredište koje godišnje posjeti preko 20.000 turista.

U posljednje tri godine posebna je pažnja posvećena kvaliteti malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime. U suradnji s vrhunskim stručnjacima, kao što je prof. Ferrarini s Fakulteta vinarstva u Veroni, unaprijeđena je kvaliteta ove poznate istarske sorte, te je malvazija Vina Laguna dospjela u sam svjetski vrh po kvaliteti, što je i generalna odlika novog branda Vina Laguna. Dokaz izvrsnosti su brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim natjecanjima koja su Vina Laguna osvojila u kratkom periodu postojanja branda. Vina Laguna Festigia malvazija 2011. osvojilo je zlatnu medalju na ovogodišnjoj Vinistri što predstavlja izuzetan uspjeh. Na svjetskoj sceni, Finger Lakes International Wine Competition, Rochester, New York, USA, zlatno odličje dodijeljeno je kvalitetnoj Vina Laguna Malvaziji 2011., u konkurenciji 3.200 ocijenjenih uzoraka iz cijelog svijeta.

Lakoća postojanja u Istri – misao je vodilja i poruka priče o brandu Vina Laguna. Svečano predstavljanje na Vidikovcu u vinogradima Vina Laguna ujedno je bila i premijera ultra premium linije Vina Laguna Festigia Riserva koja je sa svoje dvije etikete Malvazija i Cabernet Sauvignon nadišla sve dosadašnje vinske užitke iz podruma Agrolagune. Dok Vina Laguna Select predstavljaju oličenje neformalnog uživanja pod istarskim nebom, Vina Laguna Festigia sjedinjuje ukus i civilizirani hedonizam.

Ovom prigodom, uzvanici su uz tradicionalna jela kušali i uživali u izabranim vinima branda Vina Laguna novog, svježeg i profinjenog izgleda, a prisutnima ih je predstavio enolog Vina Laguna Ante Gavranić.