Specijalizirani lifestyle magazin Akademija i njezin Vinski institut odabro je Vina Laguna Malvaziju kao best buy vino u Hrvatskoj i odabir popratio riječima: „Gotovo je nevjerojatno da se uistinu dobro vino može kupiti za manje od 5 eura!“

„Vina Laguna bazična malvazija iz 2011. (ne treba je miješati s razumljivo skupljom Malvazijom Vina Laguna Festigia iz iste berbe) u supermarketima se prodaje već za 34,99 kn! Riječ je, vjerojatno, o uvjerljivo najboljoj vrijednosti za novac među vinima na hrvatskom tržištu.

Lagunina Malvazija iz 2011. moderno je, osvježavajuće, čisto proizvedeno vino umjerenih alkohola, s prepoznatljivim sortnim oznakama, koje se toliko lako pije da idealno funkcionira tijekom ljetnih vrućina.

Malvazija iz 2011. fino funkcionira sama, kao aperitiv ili kao piće za utaživanje žeđi, ali se dobro slaže sa školjkama i salatama s jedne, odnosno, s pršutima i bijelim mesom na roštilju, s druge strane prehrambenog lanca.

Razumni vlasnici restorana i barova ovo bi vino morali prodavati na čaše, jer već s cijenom od 15 kuna za čašu, što je jednako ili manje od prosječne cijene piva na Jadranu, mogu ostvariti ozbiljnu zaradu (i učiniti svoje goste sretnim i zadovoljnim).“