Od ukupno šest odličja za hrvatska vina, Vina Laguna osvojila čak pet zlatnih medalja

Vina Laguna osvojila su čak pet zlatnih medalja od ukupno šest odličja za vina iz Hrvatske na međunarodnom natjecanju Mundus Vini 2015 – springtasting, održanom krajem veljače u Njemačkoj.
Iskusne ocjenjivače i kušače, među kojima su enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari, najviše su oduševile malvazije; Vina Laguna Festigia Malvazija 2013., Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2011., Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Akacija 2012., Vina Laguna Festigia Riserva Malvazija Vižinada 2013. te crno vino Vina Laguna Festigia Merlot 2012.

Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina

Mundus Vini najveće je svjetsko ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine) koje se održava svake godine u Neustadtu u Njemačkoj. Ove godine prijavljena vina ocjenjivalo je 145 članova žirija iz 24 zemlje svijeta. Važno je istaknuti kako će vina koja su ove godine proglašena najboljima biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu PROWEIN koji će se održati u Düsseldorfu od 15. do 17. ožujka.
Još jedan veliki uspjeh Vina Laguna na međunarodnom vinskom natjecanju potvrda je da Vina Laguna pripadaju u sam svjetski vrh po kvaliteti i osebujnom okusu karakterističnom za istarsko podneblje koje daje vrhunska vina. Za ovaj uspjeh posebno je zaslužan mladi tim enologa na čelu s glavnim enologom Milanom Budinskim koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete Vina Laguna.
Od ulaska Agrolagune u koncern Agrokor uloženo je više od 30 milijuna eura u nove nasade vinograda, najmoderniju tehnologiju proizvodnje vina i kadrove. Vinogradi Agrolagune protežu se na 610 hektara površine, a samo od 2004. godine posađeno je 500 hektara novih vinograda.