Vina Laguna okićena mnoštvom medalja na VINISTRI 2012. Zlata za Vina Laguna Festigia Malvazija 2011., Chardonnay 2011., Cabernet sauvignon 2009. te Castello 2009.

Vina iz Vina Laguna, na ovogodišnjoj izložbi vina i vinarske opreme Vinistra 2012. u Poreču, okitila su se s čak 14 odličja, od čega četiri zlatna, šest srebrnih i četiri brončana.

U iznimnoj konkurenciji, najsjajnija odličja od uglednih vinskih stručnjaka i ocjenjivača dobila su vina branda Vina Laguna Festigia i to redom: Chardonnay 2011. , Cabernet sauvignon 2009, Castello 2009., a među najbolje, u posebnoj kategoriji Svijet malvazija, smjestila se Malvazija 2011.

Upravo nagrada za Vina Laguna Festigia Malvazija 2011., koja je svoju kvalitetu potvrdila među 190 ocjenjivanih malvazija, može se smatrati najznačajnijom ovogodišnjom nagradom novog branda Vina Laguna. Naime, u posljednje tri godine posebna je pažnja posvećena upravo unapređenju kvalitete malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime. Rezultat tog rada i suradnje s vrhunskim svjetskim stručnjacima je vino koje je danas u samom svjetskom vrhu po kvaliteti. Dokaz izvrsnosti su brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim natjecanjima.

Lakoća postojanja u Istri – misao je vodilja i poruka priče o brandu Vina Laguna. Upravo su Vina Laguna, vina prožeta lakoćom i svježinom umjerene istarske klime te uravnotežena modernim načinom proizvodnje vina. Ona idu savršeno uz ribu i rakove jadranske obale, istarsku paštu, razna mesa, sireve i plodove istarske zemlje. Vrijednosti Vina Laguna su vrijednosti Istre.