Na jednom od najvećih i najutjecajnijih vinskih natjecanja na svijetu - International Wine Challenge 2013 u Londonu, Vina Laguna su osvojila 4 nagrade


Uzevši u obzir da je IWC jedno od najstrožih vinskih natjecanja, ove nagrade pokazuju da je kvaliteta Vina Lagune prepoznata i od strane svjetski poznatih ocjenjivača i stručnjaka.

Također veseli kontinuitet nagrada jer su sva vina prvi put poslana na ocjenjivanje, a nastavila su nisku nagrada koja su dobivala vina ranijih berbi – Vina Laguna malvazija berbe 2011 dobila je lani broncu na IWC-u, Vina Laguna Festigia Malvazija berbe 2011 osvojila broncu na Decanteru, zlato u Francuskoj i u SAD-u, a ovogodišnji osvajač bronce – Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon berbe 2010. postaje legitimni nasljednik vrhunskog cabernet sauvignona iz 2009. koji je osvojio niz nagrada širom svijeta ( između ostalih i zlato u Italiji i Francuskoj).

International Wine Challenge se održava u Londonu od 1984. Nekoliko stotina ocjenjivača metodom slijepog kušanja ocjenjuju više od 10.000 uzoraka vina u tri kruga kušanja. Vina koja dobiju više od 85 bodova ulaze u drugi krug kušanja i ocjenjivanja i tu se dijele zlatne, srebrne i brončane medalje. U trećem i završnom krugu kušanja ocjenjuju se vina koja su dobila zlatnu medalju i koje se natječu za ukupnog pobjednika u svojim kategorijama.

Nagrađena vina su izašla na tržište i pozivamo Vas da se uvjerite da su vina s razlogom osvojila ove prestižne nagrade.

Lakoća!