Tri zlatne medalje za crna vrhunska Vina Laguna na Emozioni dal Mondo ocjenjivanju u Italiji

Poreč, 21. listopada 2015. – Vrhunska Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe na međunarodnim vinskim natjecanjima. Čak tri zlatne medalje osvojila su crna Vina Laguna na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina, koje je od 15. do 17. listopada održano u Bergamu u Italiji.

Zlatom su okićena Vina Laguna Festigia Castelo 2013, Festigia Merlot 2013 i Festigia Cabernet Suvignon 2013. Vina iz podruma Agrolagune već nekoliko godina zaredom oduševaljvaju ocjenjivače prestižnog natjecanja u Italiji, što je potvrda kvalitete ovih vina.

Emozioni dal Mondo je jedno od najprestižnijih međunarodnih vinskih natjecanja na kojem je ovom prilikom sudjelovalo 17 zemalja s ukupno 203 uzorka vina, koje je kušalo 79 međunarodnih sudaca.

Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana. Vina Laguna Festigia Castello je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha,  iz vinograda na istarskoj crvenici s najboljih položaja na kojima se uzgaja pojedina sorta. Vina Laguna Festigia Merlot, vrhunsko je suho crno vino sorte merlot iz vinograda Devići, gdje je prilično kamenita, srednje duboka i topla crvenica. Položaj je iznimno osunčan tijekom dana, ali i sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja.

Crna Vina Laguna su podatna i mekana, dugotrajnog okusa, te karakteristične istarske svježine i elegancije. Stoga su idealan izbor uz mesna pečenja ili zrele sireve.