Vino Cabernet sauvignon Festigia 2010. Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na velikom međunarodnom ocjenjivanju vina Mundus Vini, koji se od ove godine održava dva puta godišnje u Neustadtu u Njemačkoj.

Prvi krug ocjenjivanja održan je 24. i 25. veljače, a nagrađena vina ekskluzivno će se predstaviti na sajmu ProWein u Düsseldorfu, 23-25.03.2014., na sajmu ProWein u Düsseldorfu vodećem međunarodnom svjetskom sajmu u poslovanju vina i vinskih proizvoda, koji ove godine obilježava jubilarnu 20. godišnjicu.

150 stručnih degustatora iz 26 zemalja je degustiralo preko 6000 uzoraka vina iz cijelog svijeta. Ove godine degustatori su dodijelili 21 Grand Gold medalju, 535 Gold medalja i 629 Silver medalja.

Cabernet sauvignon Festigia 2010. je vrhunsko suho crno vino s kontroliranim podrijetlom iz Vinogorja Zapadna Istra, 13,4% vol. Vino je duboka tamna rubinsko-crvene boje, kompleksne voćne arome na crni ribiz, papriku, papar, u pozadini začinske arome odležavanja u barrique bačvicama. U ustima bogato, elegantno i puno, srednje strukture i zrelih slatkih tanina, ostavlja dugotrajan slastan okus. Vino je poslužuje uz jela od crvenog mesa i divljači, odreske, zrele sireve, mesna pečenja ili začinjene suhomesnate nareske. Vino je punjeno u bocama od 0,75 l s plutenim čepom s 13,4 %vol alkohola.