Vina Laguna oduševila i na ovogodišnjem International Wine Challenge ocjenjivanju u Londonu

Na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina, International Wine Challenge koje je održano u travnju u Londonu, vina Vina Laguna oduševila su iskusni ocjenjivački žiri te se okitila s čak četiri medalje. Zlatnu medalju osvojilo je vino Vina Laguna Festigia Malvazija Vižinada 2011., a brončane medalje vina Vina Laguna Terra Rossa 2012., Vina Laguna Festigia Chardonnay 2011. i Vina Laguna Malvazija 2013.

Ove godine na veliko međunarodno ocjenjivanje vina u Londonu prijavilo se više od 10000 uzoraka vina, a stručni ocjenjivački činili su istaknuti vinski znalci; Tim Atkin, Oz Clarke, Charles Metcalfe, Sam Harrop, Derek Smedley i Peter McCombie.

Vina koja su osvojila zlatne medalje ulaze u drugi krug ocjenjivanja koje će biti objavljeno 14. svibnja te se natječu se za Trophy award IWC 2014.

Vina Laguna Festigia Malvazija Vižinada 2011., koje je nagrađeno zlatnom medaljom u Londonu, vrhunsko je suho bijelo vino, porijeklom s posebnog vinograda Malvazije Istarske koji je podignut 1979. godine na uzvišenom brežuljku te Zlatnog Vrha položaja Vižinade, na nadmorskoj visini od 240-260 m/nm. Vino je kristalno čiste, zelenkasto-žute boje, karakteristične cvjetno-voćne arome, na agrume, tropsko voće, koštićavo voće, bagremov med, u ustima uglađeno, svježe i puno, trajnijeg voćnog okusa, kompleksno i elegantno. Sadrži 13,6 %vol.

Ovo vino savršeno se sljubljuje uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.